Smartschool

Afwezigheden

Dit geeft je zicht op de afwezigheden van je kind.
Zie je reden afwezigheid voorlopig onbekend staan? Gelieve deze afwezigheid dan nog te wettigen.

Berichten

Hiermee kan je eenvoudig contact nemen met leerkrachten, directie of secretariaat (hoofdaccounts).
Je kan ook andere ouders contacteren (co-accounts).

Hier lees je de berichten op klas -en schoolniveau.

Berichten op schoolniveau worden enkel gepost bij de oudste leerling van het gezin op school.

Leerlingvolgsysteem

Via deze weg kan je de extra zorg van je kind opvolgen. Dit is enkel voor de leerlingen van de lagere school.

Live

Via deze module organiseren we oudercontacten als dit fysiek niet mogelijk is.

Intradesk

Hier vind je de link naar het fotoalbum, een klaslijst, verslagen ouderraad,...

Tips

• Zodra je actief bent op Smartschool, bevestig je jouw mailadres. Op die manier krijg je alle meldingen én heb je een back-up als je jouw wachtwoord vergeten bent.

• Heb je meerdere kinderen waarvoor je een Smartschoolaccount hebt? Je kan deze koppelen via Profiel / Mijn sleutelhangers. Op die manier kan je sneller schakelen tussen verschillende accounts, indien nodig over verschillende scholen heen.

• Smartschool maakt onderscheid tussen hoofdaccounts en co-accounts. Vooral in de module Berichten merk je dit. Hoofdaccounts zijn alle leerlingen, leerkrachten en personeel van de school. Co-accounts zijn alle ouders van de leerlingen. De leerlingen zelf hebben geen toegang tot hun account.

• Te veel of te weinig meldingen? Je kan dit zelf instellen bij Instellingen berichtgeving. Je kan hier heel gedetailleerd aangeven via welke kanalen (app, e-mail of browser) je een melding wenste te ontvangen.

• Smartschool heeft zelf een duidelijke handleiding. Klik in de browser op het vraagteken rechts bovenaan. Hier wordt per module de werking ervan toegelicht.

Vaak gestelde vragen

• Voor wie is Smartschool beschikbaar?

Smartschool is op onze school beschikbaar voor alle leerkrachten, directie, secretariaat en de ouders van de leerlingen.

• Wat is het adres van Smartschool voor mijn school?

Om Smartschool te raadplegen gebruik je het adres: https://sintmaartenschool.smartschool.be

Op je smartphone vul je bij de app van Smartschool bij 'Platform' in: sintmaartenschool.smartschool.be (dus zonder https://)

• Wat is mijn gebruikersnaam?

Je gebruikersnaam heeft de vorm 'voornaam.naam' van je zoon/dochter.

• Waarom krijgt elke ouder een aparte co-account?

Op deze manier blijft het gebruik voor elke ouder verzekerd, ook als de gezinssituatie wijzigt. Hiermee komen we ook tegemoet aan de privacywetgeving.

• Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Wanneer je je wachtwoord vergeten bent, kan je dit eenvoudig opnieuw aanvragen door bij het aanmeldscherm op 'Wachtwoord vergeten?' te klikken.
Er verschijnt een nieuw scherm waar je de gebruikersnaam 'voornaam.naam' van je zoon/dochter invult EN het e-mailadres dat je eerder voor Smartschool gebruikte.
Hierop ontvang je dan je nieuwe wachtwoord.

• Ik krijg te veel meldingen en mails binnen.

Voor de modules berichten, LVS en nieuwsberichten krijg je meldingen.
Je kan zelf heel precies instellen wanneer, op welke manier en van welke modules je meldingen krijgt. Kijk bij
instellingen/meldingen

• Hoe moet ik berichten sturen naar andere ouders?

Wanneer je een nieuw bericht aanmaakt (plusje of potloodje) geef je in het vak van de ontvangers de personen in naar wie je het bericht wenst te sturen. Personen zoeken kan eenvoudig door een deel van de naam in te geven. Dit kan de naam van de ouder of van de leerling zijn. Het systeem filtert zelf de mogelijke resultaten. Net als in vele mailboxen kan je ook ontvangers toevoegen in CC of in BCC.

Wie langs de browser een bericht stuurt, moet zich er bewust van zijn dat Smartschool onderscheid maakt tussen 2 soorten accounts: hoofd– en co-accounts. Hoofdaccounts zijn alle leerkrachten, directie en personeel. Co-accounts zijn alle ouders. Als je in het tabblad hoofdaccounts een ouder probeert te zoeken, zal je dus niemand vinden.

• Ik zie niet alles op mijn telefoon.

In de App zie je inderdaad minder dan wanneer je aanmeldt via de browser. De App is vooral gericht op het lezen van informatie of het sturen van eenvoudige berichten. Afhankelijk van de soort telefoon worden zaken ook anders weergegeven.

• Waar kan ik terecht met vragen i.v.m. Smartschool?

Heb je nog problemen om in te loggen? Op deze pagina vind je nog extra informatie: http://www.smartschool.be/aanmelden/

Meester Koen is de beheerder van Smartschool voor onze school.
Stuur een mailtje met je vraag naar: koen.pauwels@sintmaartenschool.be